مجالی برای تسهیم دانش و تجربیات

ای کاش جوان می‌دانست و پیر می‌توانست...

مجالی برای تسهیم دانش و تجربیات

ای کاش جوان می‌دانست و پیر می‌توانست...

نویسندگان

۲ مطلب در فروردين ۱۳۹۳ ثبت شده است

نایف المطوع کارآفرین مسلمانی است که نشان داده می‌تواند. مطوع پس از اینکه تأثیر شخصیت‌های کومیکی مانند بتمن و سوپر من و شباهت داستان آنها را با داستان پیامبران الهی می‌بیند، تصمیم به خلق شخصیتهایی کارتونی می‌گیرد که الگویی برای کودکان مسلمان باشند و تصور جهانی نسبت به مسلمانان را نیز تغییر دهد. بدین ترتیب با الهام از صفات ذکر شده برای خداوند در قرآن، 99 (THE 99) شخصیت فوق‌قهرمان(Superhero) خلق می‌کند که هر کدام حاوی یکی از صفات خداوند هستند.

به عنوان مثال یکی زور زیادی دارد، یکی همه چیز می‌بیند، یکی همه چیز می‌داند و ... . به گفته مطوع، این خصوصیات مورد تأیید تمام انسانها با هر دین و مذهبی هستند. مثلا صداقت و همکاری را ملحدان نیز ارج می‌نهند. به همین دلیل زبانی جهانی به شمار می‌آیند برای انتقال ارزشهای اصلی اسلامی.

داستان شکل‌گیری این 99 شخصیت بسیار جالب است و باز می‌گردد به سال 1258 میلادی که مغول‌ها بغداد را تسخیر و تخریب می‌کنند و تمام کتابهای کتابخانه بیت‌الحکیم آن‌ را به رودخانه می‌ریزند. به نحوی که بدلیل جوهر کتابها، رنگ آب رودخانه تغییر می‌کند. کتابدارها که از قبل می‌دانند چنین اتفاقی می‌افتد، 99 سنگ جادویی با فرمول شیمیایی خاصی می‌سازند تا تمام دانش موجود در کتابها را جذب آن‌ها کنند. پس از به آب ریخته شدن کتابها، کتابدارها 99 سنگ را یک‌به‌یک در آب می‌زنند و هر یک خاصیتی جادویی پیدا میکنند. در طی زمان این 99 سنگ در نقاط مختلف جهان پخش می‌شوند. حال سال 2010 هستیم و هر سنگ در یک کشور و در اختیار یک فرد است که به او قدرتی جادویی داده است. بدین ترتیب کشورها و فرهنگهای مختلف جهان از غرب تا شرق درگیر در ماجرا هستند و اتفاقا یکی از شخصیتها به نام جلیل ایرانی است.

هر فرد از این 99 نفر که پس از بدست آوردن یکی از سنگها قدرتی کسب می‌کند ابتدا از آن برای منافع شخصی سوء استفاده می‌نماید. ولی وقتی که چنین می‌کند، شخصیت بد داستان(روگال که تمثیلی است از بن‌لادن) از آن فرد برای منافع خود استفاده می‌نماید و در واقع آن قهرمان بازیچه می‌شود. ازین رو هر قهرمان پس از مدتی می‌فهمد که باید از قدرت خود در جهت خیر بهره برد...

از همان ابتدای کار، مطوع می‌گوید که این مجموعه قرار است طراز اول و در حد سوپرمن باشد وگرنه ارزش وقت من و پول سرمایه‌گذاران را ندارد. به همین سبب در اجرای کار، بهترین‌های هالیوود را که در خلق آثار مشهوری همچون Spiderman, iron man , X man, Ben 10 & star wars مشارکت داشته‌اند، بکار می‌گیرد. در توسعه کار نیز با شرکتهای حرفه‌ای کار می‌کند و نتیجه تولید یک کار حرفه‌ای و مورد پسند مخاطب جهانی می‌شود.

99 تا(THE 99) به چندین زبان دنیا شامل انگلیسی، عربی، چینی، ترکی، اندونزیایی، هندی، اردو و ... ترجمه شده است. شهرت این مجموعه به حدی می‌رسد که چندی پیش فوربس 99 تا را جزو 20 جریان فراگیر جهانی معرفی می‌کند و باراک اوباما هم اخیرا آن را به‌ عنوان یکی از نوآورانه‌ترین کارهایی برمی‌شمارد که تا کنون دیده است. پس از موفقیت کتابهای کومیک آن، چندین انیمیشن هم از آن ساخته شده است و اخیرا بازی‌های مرتبط به این شخصیت‌ها نیز به بازار آمده. درست همانند سیری که امثال بتمن و سوپرمن طی کرده‌اند.

نایف المطوع یک روانشناس بالینی و کارآفرین ساکن آمریکا است که مرکز مطالعات راهبردی اسلامی طی 5 سال متوالی 2009 تا 2013 او را به عنوان یکی از 500 مسلمان تأثیرگذار دنیا معرفی کرده است. بدلیل کارهایش جوایز بسیاری گرفته است. می‌گوید که از تصویر خشن مسلمانان در دنیا و حتی تصویر خشنی که خود از خود دارند بسیار متأسف است و مجموعه 99 تا را تلاشی می‌داند برای تغییر این تصویر؛ تلاشی برای انتقال ارزشهای جهانی اسلام به همه مردم. او از «افراطیون» مسلمان علناً انتقاد می‌کند و آن‌ها را افرادی می‌داند که از دین و نام خدا سوءاستفاده می‌کنند. شاید به دلیل همین مواضع، مفتی اعظم عربستان، شیخ عبدالعزیز، مجموعه 99 تا را کار شیطان و حرام اعلام کرده است.

المطوع با آمریکا و غرب سر ناسازگاری ندارد و در واقع یک «آمریکایی» مسلمان است. او 99 تا را شخصیتهایی می‌داند «در کنار» سوپرمن و سایر فوق‌قهرمانان آمریکایی. با این احوال، راه او، ایده او، تلاش او و نحوه تولید و گسترش محصول جذاب جهانی او می‌تواند الگویی باشد برای جوانان حزب‌اللهی ما که در جبه فرهنگی انقلاب جهاد می‌کنند.

ارائه او در تد در مورد داستان شکل‌گیری 99 تا را می‌توانید در  اینجا مشاهده نمایید.

  • مصطفی رادمرد

بسم الله

اینجا مکانی‌ست برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌هایی که ممکن است اگر بر روی کاغذ نیایند، برای همیشه فراموش شوند! یادمان باشد:

کم‌رنگ‌ترین جوهرها از قوی‌ترین حافظه‌ها، پایدارترند!

  • امین تجملیان